The Green Line: Kunst in Roeselare

The Green LineEen deel van de parking op het De Coninckplein werd 'opgeofferd' om het plaatsen van het 'Washuis' mogelijk te maken.

Een groene lijn door de stad. Daar draaide The Green Line om. Een tentoonstelling waarbij kunst en ecologie samen hand in hand gaan.

LUCHTBALLON 007Eind juni kon je in Roeselare de outdoortentoonstelling The Green Line bezoeken. Voor de eerste keer in jaren kon de stad, dat op vlak van kunst zich nog heel wat moet ontwikkelen, uitpakken met internationale kunst. Op kleinschalig niveau dan, want het concept The Green Line is nog lang niet te vergelijken met het grootschalige Beaufort, dat driejaarlijks aan de kust wordt georganiseerd.

ZIE OOK: Beaufort 2018 komt er dankzij Provincie

Pronkstuk

The Green Line is te vinden op drie locaties in de stad. In de Directeurswoning, het kunstencentrum van Roeselare, Galerij 9punt9 en Arhus.

Pronkstuk van de collectie is ongetwijfeld de installatie van Loreta Visic. Het ‘Washuis’ werd speciaal uit het M HKA  (Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen) naar Roeselare getransporteerd.

LUCHTBALLON 069

In de kelder van de  Directeurswoning stond de ‘Biomodd’. Een kunstwerk dat technologie en ecologie laat samensmelten.

Op De Munt kon je dan weer werk van Alexander Dang bewonderen. ‘Solar Flowers’, honderden heen en weer bewegende bloemetjes op zonne-energie.

Daarnaast maakten de leerlingen van het SASK een mosmuur. Met een mengeling van bier, yoghurt en mos kon het spul aangebracht worden op een kale muur. Na een verloop van tijd en enkele regenbuien ontstaat er dan een prachtige moswand.

Je kan onze volledige fotoreportage hier terugvinden.

Was je er niet bij? Wil je het achterliggende verhaal van een kunstwerk begrijpen? Je kan het programma en volledige beschrijving herbekijken in onderstaande brochure.

Reageer als eerste

Geef een reactie