Beeldenroute Lissewege, kunst in een pittoresk dorp

Beeldenroute Lissewege

In Lissewege gaat dit jaar de 22ste editie van de ‘Beeldenroute’ door. Het kunstevenement wordt elk jaar in het pittoreske dorpje georganiseerd. 

Met meer dan 118 deelnemende kunstenaars kan je de Beeldenroute moeilijk als kleine garnaal beschouwen. Er zijn verschillende locaties zoals de tuin van de oude pastorij, hoeve ‘Ter Doest’, de kerk, enkele galerijen en ook gewoon op de openbare weg.

IMG_8230In de brochure die je her en der kunt kopen is een overzicht te vinden van de kunstenaars. Er komen heel wat uit West-Vlaanderen, maar ook over de rest van het land tot zelfs uit Nederland.

Voor iedereen

De Beeldenroute spreekt iedereen aan, zowel kunstliefhebbers als toevallige passanten.

De collectie bevat voornamelijk kleinere beelden, maar er zijn ook enkele toppers bij. Enig minpunt is dat veel kunstwerken niet over een bijhorend verhaal beschikken en enkel vergezeld zijn van prijs en visitekaartje van de kunstenaar.

Schauvliege boomEen uitzondering hierop kunnen we vinden voor het station van Lissewege.

Daar staat een opzienbarende boom waarbij het kruin bij wijze van spreke ondergronds bevindt en de wortels  als takken fungeren. Een omgekeerde redenering dus.

Onderaan de voet staat vermeld: “Groetjes aan Joke Schauvliege”. Een mooie verwijzing naar de omstreden minister van ‘natuurbehoud’.

De Beeldenroute bevat veel beelden waarbij je al gauw een halve dag aan kan spenderen.  Een zekere aanrader in combinatie met een bezoek aan Lissewege.

Bekijk afbeeldingen

Je kan onze volledige fotoreportage hier terugvinden.

De Beeldenroute loopt nog tot 25 september 2016.

Reageer als eerste

Geef een reactie