Beaufort 2018 komt er dankzij Provincie

Beaufort 2015

Beaufort 2018 komt er zeker en vast. De Provincie West-Vlaanderen kan het driejaarlijks kunstenfestival aan zee blijven waarborgen.

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat de provincies zouden afslanken door het overhevelen van onder meer de bevoegdheid cultuur aan de Vlaamse overheid. Door geklungel van de meerderheidspartijen in de Vlaamse regering is dit uitgesteld tot eind 2017.

Subsidies

Hierdoor kan de Provincie West-Vlaanderen subsidies aan Beaufort blijven garanderen. En dat was ook nodig, het hedendaags kunstenfestival aan zee is een meerwaarde voor zowel de kunstliefhebber als de occasionele voorbijganger.

Er speculeerden al langer berichten rond over de angstvallige toekomst van Beaufort, die worden nu ontkracht. De curatoren kunnen nu volop aan het werk om een nieuwe editie in 2018 te organiseren.

Dat de werking rond het kunsttentoonstelling niet stilviel is mede dankzij het hoogwaardige cultuurbeleid dat de Provincie West-Vlaanderen voert. Gedeputeerde Franky De Block is één van de trekkers van het project en kon alle kustburgemeesters, van De Panne tot Zeebrugge, overtuigen opnieuw aan Beaufort 2018 deel te nemen.

Nieuw concept

Na 4 succesvolle edities, veranderde het concept in 2015 gedeeltelijk door voortaan de kunstinstallaties samen te bundelen op drie locaties gespreid over de kust zoals domein Raversyde. Voorheen vond het over de gehele kustlijn plaats.

Na iedere triënnale worden enkele kunstwerken gekocht en permanent tentoongesteld in één van de kustgemeentes.

Beaufort2015

Het volledig archief van beelden die tentoongesteld werden tijdens Beaufort 2015 of voorgaande edities kun je op www.beeldenpark.be opnieuw bekijken.

Reageer als eerste

Geef een reactie